Tarihçemiz

Türk İlaç Sanayinde faaliyet gösteren en genç sivil toplum örgütü olan Sağlık Ürünleri Derneği (SURDER), reçetesiz sağlık ürünlerinin halkımız tarafından sağlıklı bir şekilde kullanılması amacıyla gerekli ortamı ve mevzuatı sağlamak için 2007 yılında kuruldu. Üye sayımız 80’e ulaştı.

Derneğimizin amacı sağlık sektöründe faaliyet gösteren üye firmalarımızla beraber gıda takviyeleri, kozmetikler, dermokozmetik ürünler, tıbbi cihazlar, fitoterapi ürünleri gibi reçetesiz ürünlerin hastaya ulaşılabilir ve kaliteli sunulmasını sağlamaktır. Çalışmalarımızda birincil önceliğimiz hastaya etkin ve güvenilir bir tedavi ortamı sağlamak için sağlık otoriteleriyle beraber mevzuat düzenlemelerinde paydaş görevini üstlenmektir.

Misyonumuz :

Türkiye’de reçetesiz ürünlerin mevzuatının sağlıklı biçimde oluşmasını sağlamaktır. Reçetesiz sağlık ürünleri için gereken yasal ve etik düzenlemelerin oluşturulması ve yürütülmesi konusunda topluma, sağlık sektörüne ve devletimize katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmaktır.

Vizyonumuz :

Reçetesiz sağlık ürünlerinin bireyler tarafından akılcı kullanılmasına imkan veren sürdürülebilir ortamı ülkemizde oluşturmaktır.